Brownies Kedut

Bahan A
1/2 cawan butter
1 cawan dark cokelat coin
- Masak secara double boil.  Kacau sampai larut dan tidak berketul.  Tutup api.

Bahan B
1 cawan gula perang
2 biji telor gred A
Pukul sebati dengan whisk. Tidak perlu lama.  Rasa di jari samada masih terasa gula.

Bahan C
1 cawan tepung naik sendiri
2 sudu besar serbuk koko
secubit garam

Masukkan adunan cokelat tengah panas ke dalam Bahan B.  Kacau sebati.
Masukkan bahan C sedikit demi sedikit. Kacau guna senduk. Jangan terlebih kacau. Sedikit esen vanila.

Sapu butter pada loyang.
Letakkan kertas minyak ke dalam loyang dan sapu butter di atasnya.
Jika suka boleh tabur walnut / kekacang di atasnya. (walnut hendaklah dibakar terlebih dahulu).

Panaskan oven menggunakan suhu 160 C
Menggunakan api atas bawah
Bakar selama 40 minit.
Biarkan brownies di dalam oven hingga ia sejuk untuk membolehkan brownies berkedut. Buka sedikit pintu oven.

Comments

Popular posts from this blog

HADYAI, PATTAYA, BANGKOK 1

HADYAI, PATTAYA, BANGKOK 5

HADYAI, PATTAYA, BANGKOK 4