Biskut Mama Carries


Bahan-Bahan:

250 gm butter
115 gm gula icing
150 gm tepung jagung
350 gm tepung gandum
25 gm susu tepung
1 biji kuning telur

Royal Icing:

2 biji putih telur
175 gm gula icing
2 sudu makan tepung jagung

Cara:
Pukul butter..gula dan kuning telur menggunakan senduk kayu. Sekadar pukul perlahan.

Masukkan tepung jagung dan uli sebati.

Masukkan tepung gandum dan uli sehingga tidak melekat di tangan.

Terap ikut bentuk acuan.

Cara royal icing:
Pukul telur sampai bertanduk.
Masukkan gula icing dan putar sampai likat.
Masukkan tepung jagung 2 sudu. Pukul sehingga jika diterbalikkan mangkuk adunan tidak jatuh.
Pipe atas biskut yang diterap tadi dan deco mengikut citarasa.

Bakar biskut suhu 150c dalam 15 minit.

Kredit:  Nurul Akmal Mustaffa








Comments

Popular posts from this blog

HADYAI, PATTAYA, BANGKOK 1

HADYAI, PATTAYA, BANGKOK 5

HADYAI, PATTAYA, BANGKOK 4